Den 12:e maj kommer äntligen Jelassis andra album "Dom Har Bara Gett Mig Ett Namn" och det har under året laddats upp med en rad singlar. "Balans (Vad Händer Fatima!!?)" och "HALLMATTAN" var först ut, där vi fick höra Jelassi blotta sina innersta tankar och osäkerhet på ett sätt som vi bara fått se glimtar av i tidigare projekt. Det kommande albumet tar den råa ärligheten och riktar strålkastaren mot den, något som Jelassi vill göra för att hjälpa både andra och sig själv.

"Min högsta önskan för konsten jag skapar är att den ska vara relaterbar för andra maskrosbarn. Jag vill ge oss en plats i dagens samhälle", säger Jelassi

Den tredje och sista singeln "Maskrosbarn (de nt ba jag)" diskuterar hur det är att växa upp som maskrosbarn och tryggheten i att det finns fler som kan reletera. Maskrosbarn är barn som har en uppväxt med svårigheter i hemmet men som klarar sig ändå, som en maskros som växer upp genom asfalten. Ett tema som tar stor plats på Jelassis andra album.

"Att det har tagit så lång tid för albumet att bli verklighet var det bästa som kunde hända. Sedan vi började med skivan har jag genomgått stora förändringar som människa. Där jag för några år sedan bara skrapade vid ytan vågar jag nu gå in i det fullt ut", fortsätter hon.

Albumet "Dom Har Bara Gett Mig Ett Namn" släpps fredagen den 12:e maj.

Lyssna på "Maskrosbarn (de nt ba jag)" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!