Jelassi släpper sin debutsingel ”KEFF BÅT”

Den efterlängtade debutsingeln är äntligen här

Redan innan hon har släppt sin första singel lyckas Jelassi vara namnet på allas läppar. Fatima Jelassi postade förra sommaren en video till låten "Inte Konsti", och trots att den inte finns på några officiella streamingtjänster har den spridit sig till både nattklubbsgolven såväl som folks minnen. Jelassi har även hörts gästa på ett flertal singlar, bland annat med Black Moose, Michel Dida och Ozzy på låten ”20 lax” och inte minst på Silvana Imam's senaste platta, där de hörs tillsammans på en utav skivans starkaste spår - "Nenene". Efter livespelningar på bland annat SMASH Festival, i kombination med en stor efterlängtan från publiken, debuterar nu Jelassi med sin första egna singel "Keff Båt".

Likt tidigare projekt jobbar Jelassi tätt med producenten Nisj, och i "Keff Båt" får vi höra ett lättsamt och upplyftande beat som ger Jelassi utrymme att visa vad hon går för. En av Jelassi's starkaste förmågor är att få varje mening låta effortless och naturlig. Hon blandar ett lekfullt sound med sin talang för underhållande meningsuppbyggnader och flow. Det är givet att Sveriges hiphopscen behöver fler kvinnliga rappare - och Jelassi tar självsäkert platsen hon förtjänar.

"Många gånger vart förvirrad, men jag vet vem jag är sen innan. Skit i om du ogillar. Sjukt flow får folk må illa. Jag är boss - jag är powerpuffpingla"

Lyssna på Jelassi's debutsingel "Keff Båt" via Spotifylänken under artikeln. Är du sugen på att höra henne live, passa på att fånga henne på norska Unge Ferrari's pågående turné, där hon agerar som förband på datumen nedan.

21.03 Stockholm / Debaser
22.03 Malmö / Moriska Paviljongen
23.03 Göteborg / Pustervik
05.04 Oslo / Sentrum Scene
06.04 Oslo / Sentrum Scene