Jireel firar turnébesked med "AMIGA"

Den förföriska singeln är djupt rotad i genren kizomba, som är väldigt stor i Angola – andra singeln från det kommande albumet

 

Tidigare under veckan avslöjade Jireel att han åker på sin första Skandinaviska turné, som sträcker sig över Norge, Finland, Danmark & såklart även Sverige. I samband med detta avslöjade han även det nya albumet Luanda, som släpps den 26:e april, ger oss en poppigare men också mer återblickande Jireel.

Det har varit en tid av förändring för artisten under de senaste åren, då han startat upp sitt egna skivbolag Records by MOTY och även flyttat. Han vill vara så transparent och ärlig som möjligt om saker han går igenom. En förklaring till att det i hög grad sker i form av olika nedslag i hans liv kan vara att han numera spenderar merparten av tiden utomlands, på Mallorca.

”Det får mig nog att skriva på ett annat sätt än tidigare, att det ger mig en annan distans till det jag upplevt. Spelar in gör också att det bara är lugnare där nere. Att jag inte längre är omgiven av samma stress har säkert också bidragit till den nya skivan är lite bredare, jag har liksom haft utrymme att våga ta det steget”, säger Jireel om tillvaron.

Idag släpper han singeln ”AMIGA”, den tredje för året efter ”Minns du” med Thomas Stenström och ”Svart Ferrari”. På sin nya singel hämtar Jireel inspiration från sina rötter i Angola och genren kizomba, som är väldigt stor i landet. Låten, som ges ut på internationella kvinnodagen, är en hyllning till drömkvinnan i hans liv med mjuka rader om kärlekskemi som kompletterar den varma produktionen.

Lyssna på ”AMIGA” och mer ny musik i DOPEST Playlist!