Jordan Brand återupplivar sin första sneaker för kvinnor

Den första Air Jordan för kvinnor gör comeback

1998 så debuterade Jordan Brand som ett självständigt märke, i samband med det så släppte Jordan Brand sin första kvinnliga sneaker.

Sneakern Air Jordan OG var inspirerad av de första kvinnliga basketspelarna - "Hoopers". Nu gör sneakern en comeback i en svartvit färgkombination. Skorna är gjorda av vitt läder och även svart syntetiskt masktyg. Halva sulan är i vitt och andra halvan är i svart med en form skapad för att ge det ultimata stödet på plan.

På sidan av sulan och på tungan syns Jordans klassiska logga i rött, på hälen kommer loggan i svart. Strax under den svarta Jumpman loggan har man placerat bokstaven "W" som står för "Woman". Skon är tydligt inspirerad av Air Jordan 13 som släpptes för första gången 1997.

Skorna kommer att släppas via SNKRS appen den 16 januari och kommer att säljas för $140, det motsvarar drygt 1300 SEK. Även om skon främst ska släppas i mindre storlekar för kvinnor så kommer det att finnas tillgängliga upp till US 11.5. Skorna förväntas även släppas med en klädkollektion senare i februari.