För de som har koll på Michael Jordan himself, mannen bakom märket, så vet man att hans största passion utöver basket är golf. I dokumentären "The Last Dance" ser man bland annat Jordan på golfbanan tillsammans med lagkamrater och motståndare, en hobby som nu för första gången visar sig hans egna märkes utbud.

Jordan har visserligen testat gräsmattan tidigare med golfskorna "AJ", men när det kommer till kläder och tillbehör är det här deras första försök. Kollektionen innehåller allt från pikétröjor till handskar, men kronjuvelen är utan tvekan golfbagen "Fadeaway". Genom att använda de klassiska Jordan-färgerna vitt, svart och rött känns väskan hemma direkt. Jumpman-loggan och den dubbla remmen med siffran 23 gör märkets närvaro ännu tydligare samt att det finns referenser till tidigare skomodeller, till exempel i den ikoniska handduksringen.

Golfbagen och resten av kollektionen finns tillgänglig nu via Nikes amerikanska hemsida och diverse golfbutiker, på svensk mark planeras plaggen dyka upp under våren.

Och på tal om golf... kika in det senaste inlägget på DOPEST Instagram! Om du inte blivit taggad själv, är det läge att tagga en kompis som håller samma klass som DJ Khaled på banan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)