Josef Slunge släpper "Skrikandes trumpeter"

Göteborgaren är tillbaka med mångfaciterad jazz-rap – blickar tillbaka på ungdomstiden över bombastisk produktion

Göteborgaren Josef Slunge är sedan ett par år tillbaka baserad i Malmö, men uppväxten i Majorna är fortfarande närvarande i allt han gör. När vi träffade Josef inför releasen av hans senaste album ikväll, inatt men aldrig imorgon berättade han om hur lokala hjältar som Parham inspirerade honom att sina första steg som artist, vilket ledde till början av ett sound som fortsatt utveckla på hiphop-grunden med nya influenser.

Den senaste singeln ”Skrikandes trumpeter” tar tillbaka mycket av den old-school rap han växte upp på, men kombinerar den med de jazziga toner han plockat upp längs vägen. Instrumentalen är bombastisk, sample-verket på minner nästan om tidig Kanye med de upphackade soul-rösterna och trumpetstinna storbanden.

Låten är producerad av Matteus Jording, som även kommer att spela en nyckelroll i det kommande mixtapet I Love You. Josef berättar om hur vännens beats blev inspiration till att återgå till det hiphop-sound han till stor del lämnade under sitt senaste album.

”Matteus skickade ett tape med massa beats någon kväll i somras, jag själv var inne i värsta Dilla/Madlib/Quas/Pharcyde//Tribe/alladomdära-perioden och den kvällen slutade med att jag gick runt Malmö med mina lurar tills klockan var typ 03 och bara skrev raps”, säger Josef.

Mixtapet släpps senare under 2024 via In This Dunya.

Lyssna på ”Skrikandes trumpeter” på Spotify!