Juventus x Palace x adidas visar upp hela sin kollektion

Se hela kollektionen & vart du kan köpa den

Det var innan sommaren som ryktet om ett potentiellt samarbete mellan Palace Skateboards och det italienska Serie A laget Juventus dök upp. Ryktena som blev en snackis dog snabbt ut efter månaders av tystnad innan man för två veckor sedan presenterade samarbetet under Juventus hemmamatch mot Genoa med matchställ och träningskläder.

På planen hade Juventus träningströjor och en matchtröja som inspirerats av adidas-ställen från VM 2006 i Tyskland. Förutom matchtröjorna och träningsstället visas resterande kollektionen upp som består av tracksuits, tröja och accessoarer som inkluderar ett special-edition ställ inspirerats av klassiska Juventus releaser. Den nya matchtröjan som är Juventus fjärdetröja har inslag av neon på Juventus-loggan, numret, armarna samt en Palace x adidas logga på bröstet, detta med lagets klassiska svart/vita ränder. Designen har även applicerats på både shorts och strumporna.

Träningsstället kommer i en svart och en vit färgställning med neon detaljer. På baksidan syns stor Palace branding mellan adidas loggan och Jeep loggan som är lagets huvudsponsor. I övriga kollektionen ser vi samma typ av färger och detaljer. Tröjan i kollektionen påminner om målvaktskläderna och bland accessoarerna släpper man en fotboll, ryggsäck, kepsar och målvaktshandskar.

https://www.youtube.com/watch?v=Gne6Z_cDwDY

Palace visade upp sin passion för italiensk fotboll när man 2017 släppte två tröjor inspirerade av italienska lagen Inter och Juventus ställ från 80-talet. Tidigare samarbeten där vi sett streetwear kombineras med fotboll är b.la. Paris Saint-Germain som använder sig av Jordan Brand på sina bortatröjor och som släppt limiterade kollektioner ihop med Jordan där Neymar frontat kollektionen. Ett annat samarbete som är minnesvärt är Yohji Yamamoto som designade Real Madrids tredjeställ säsongen 2014/2015.

Kollektionens lookbook frontas av Palace egna modeller som Lucien Clarke samt Juventus spelare som Dybala och Cuadrado och släpps med en kampanjfilm.

Juventus x Palace x adidas Football kollektionen släpps i Palace butiker samt online och på adidas.com samt i lagets egna butiker den 8 november.