Kanye West kan portas från Ryssland

Konservativa aktivister pekar på ett spår 'VULTURES 1' som rör upp känslor – besökte landet under söndagen med Gosha Rubchinskiy

Under söndagen den 30:e juni besökte Kanye ”Ye” West Moskva, huvudstaden i Ryssland. Med sig hade han designern Gosha Rubchinskiy som jobbat med merch till Kanyes senaste album VULTURES 1 med Ty Dolla $ign.

Besöket kommer mitt i en storm av kontroverser kring Ye, då han bland annat anklagats för att ha skickat porr till minderåriga samt kallat sina anställda för ”slavar” under arbetet med en app. I Ryssland ska han endast varit på besök för att fira Goshas födelsedag, men enligt internationella medier ska han ändå lyckats röra upp känslor.

Det är nämligen texten från den tidigare släppta titelspåret ”Vultures” som upprört en aktivitgrupp i Ryssland, då Ye i en rad menar att han haft sex med en rysk kvinna för Ukraina.

”she Russian, I beat up the pussy for Ukraine”

Den rysk-ortodoxa aktivistgruppen har publicerat ett brev till staten i sin Telegram-kanal, där de kräver att West ska portas från Ryssland.

”Denna idiot sjunger i sitt nya album om hur han aggressivt har sex med en rysk kvinna. På det sättet hämnades han för Rysslands militäroperation i Ukraina. En rysk kvinna framställs som en prostituerad och en knarkare i låten. Kanye West ska vara rädd för att ens andas i Rysslands riktning”, skriver gruppen.

Varken den ryska staten eller teamet kring Kanye West har svarat på kravet i skrivande stund.