• @kanyewest
  • @kanyewest

Kanye West till synes i studion med Playboi Carti + laddar för nattens evenemang

Laddar för DONDA med ny tracklist och teasande

Gårdagens nyheter bekräftade spekulationerna om att Kanye West's tionde studioalbum DONDA var redo för att släppas redan på fredag. Medan natten kanske inte gav oss något lika häpnadsväckande, fick vi trots allt två nya och intressanta inlägg från Ye på Instagram - vilket uppenbarligen blivit sin nya favoritmedia.

I det första ser vi rapparen sitta och inviga Mercedes Benz Stadium, i Atlanta. Arenan som annars är Atlanta Falcons hemmaplan, har en kapacitet på hela 71 000 åskådare - vilket får Yeezy att se allt så liten ut i jämförelse. För de som tog en titt på Kanye's avsnitt på Joe Rogans podcast "The Joe Rogan Experience" kunde vid ett tillfälle höra hur rapparen planerade det hela redan i oktober förra året: "Have you ever heard, like, soccer chants? I envisioned that for God, a hundred thousand people sometimes singing in harmony, sometimes in unison". Se hur evenemanget kommer att vara strukturerat nedan, med biljetter upp till $60.

Det andra inlägget håller sig relativt kryptiskt, men ger oss en hel del i det. På höger ser vi Kanye, med ryggen vänd, bära en DONDA-inspirerad amerikansk fotbollströja. Till höger, har vi vad som till synes ser ut som Playboi Carti i en balaclava, redo att spela in en vers. De två linkade för första gången i december 2020 för att färdigöra Carti's polariserande Whole Lotta Red. West's kärlek för Whiteboard-tavlor utstrålar åter igen, när vi ännu en gång ser vad som liknar en tracklist uppskriven i bakgrunden. Denna gång ser det ut att vara åtminstone 16 spår: troligtvis mer med tanke på att artisterna döljer en del. Om detta blir den slutliga spårlistan kan DONDA bli Chicago-rapparens längsta projekt sedan 2016's The Life Of Pablo - vars invigning också skedde i en sportarena, nämligen Madison Square Garden i New York.

Följ Dopest för mer info om DONDA och Kanye West...