Kanye West släpper ny låttrailer & bekräftar ’DONDA’ på fredag

Se teasern med Sha’Carri Richardson

Kanye West-sagan fortsätter in i vecka 29, och det blir allt mer officiellt med tiden. Under gårdagen bekräftades det att evenemanget på torsdag den 22a juli var ett listening-party för Kanye's kommande platta DONDA. Med en historik av plötsliga försvinnanden och falska förhoppningar, var vi många att ta det hela med en nypa salt. Idag är Ye tillbaka på Instagram, där han tillsammans med Beats By Dre & Apple Music visade upp sin allra första teaser.

Gospel-sidan som den numera mycket troende Kanye vände sig till för Jesus Is King verkar ha sina avtryck på DONDA. Albumets första snippet är tagen från spåret "No Child Left Behind", och består av en fylligt stegrande orgel med vokaler från Houston-rapparen samt sångaren Vory. Texterna håller sig de med till det religiösa spåret. I videon syns även friidrottaren Sha'Carri Richardson. Ta en titt på trailern i dess helhet ovan.

"Back again, I used my back against the wall

Never called on y'all, never count on y'all

Always count on God"

I videon bekräftas det även att torsdagens evenemang kommer att sändas live via Apple Music klockan två på natten i svensk tid. För de som fortfarande är tveksamma ser vi dessutom texten "DONDA DROPS FRIDAY" i videon: verkligare än så blir det inte.

Som gårdagens rapporter indikerade verkar Yeezy använda DONDA för att uttrycka mer än sin tro. Bland samtalsämnena ska vi bland annat få höra en mycket emotionell låt om rapparens före detta relation med ex-frun Kim Kardashian. Idag får vi veta lite mer, när nya videoklipp från lyssningsfesten i Las Vegas börjat cirkulera. På spåret "The Life Of The Party" tycks man höra honom diskutera kriminalitet i Chicago på det allt galnare beatet - och svordomarna verkar tillbaka de med. De tre smakproven från showen ger oss en tydligare insikt in i vad som albumet kan komma sig att bli. För de som inte vibbade med soundet på J.I.K, verkar den mer experimentella och råa sidan av Ye vara tillbaka. Baby Keem's vers på "Praise God" - som ryktas gästas av Travis Scott - är en energifylld upplevelse med snabba flows och höga tonarter, långt ifrån den förra plattans lugna attityd.

Rapparens första inlägg under natten var på Instagram, där han flashade en lyxig photodump med sina personaliserade smycken, samt sin outfit, som bestod av en Bottega Veneta-jacka samt ett par vaxade Saint Laurent-jeans. Kanske har Playboi Carti haft lite inflytande sedan deras första träff? För de uppmärksamma kan vi dessutom se en silvrig Nike-Swoosh på bordet. Vad detta har för betydelse är ännu oklart, men Ye verkar definitivt ha lättat på sin aggression mot märket under senaste tiden.

Med ett bekräftat släpp på fredag, samt ett stjärnspäckat event schemalagt till torsdag natt, kan man lugnt säga att oss Kanye-fans kommer att få äta gott i veckan - om det hela inte visar sig vara ännu en skottfint från den oförutsägbara artisten.

Följ Dopest för mer info om DONDA, Kanye West, och andra musikrelaterade nyheter...