Foto: Montage / Youtube / Pressbild

Kanye West & Ty Dolla $ign ställer in lyssnings-event

Även det gemensamma albumet kan vara i riskzonen

Lika fort som det avslöjades ska det nu avvecklas. För så lite som en vecka sedan bekräftade Kanye West & Ty Dolla $ign ryktena om att de skulle arrangera ett stort lyssningsevenemang, ett "multi stadium listening event" som Ty beskrev det på sin Instagram, förmodligen inför släppet av deras kommande collab-album. Under natten till torsdagen den 2:e november kommer nu uppgifter från Billboard att båda evenemanget och albumet är inställt, bara 24 timmar innan det skulle hållas.

Varken Ye eller Ty har kommenterat uppgifterna, men information kring deras projekt har varit sparsam från första början. Genom lokala källor startade ryktesspridning kring att de planerade ett event i Italien, då byggarbetare syntes på en av landets största utomhusarenor. Den 24:e oktober bekräftade till slut Ty att ett lyssningsevenemang var på gång, men inte vilken plats det skulle vara på. Detta tog rygg på tidigare rykten om att de letade distributör för sitt gemensamma album som inte heller har bekräftats eller förnekats av artisterna.

Billboards källor hävdar att problem med säkerhet, polis, logistik och eventuella fotbollsmatcher står i vägen för evenemanget, som skulle ha hållits på flera utomhusarenor runt om i Italien. Samma källor hävdar även att beslutet att ställa in togs samtidigt som de båda artisterna beslutade att ställa in sitt gemensamma album.

Mer information förväntas dyka upp idag eller imorgon den 3:e november när eventet skulle ha tagit plats. Håll utkik på dopest.se för uppdateringar!