Kanye West släpper ny låt – ”hur är jag antisemit?"

Svarar på kontroverserna, gästas av Ty Dolla $ign, Lil Durk & Bump J

Under fredagsnatten den 17:e november premiärspelades en helt ny låt från Kanye West i hemstaden Chicago via radiokanalen  WPWX Power 92. ”Vultures” gästas av Ty Dolla $ign, Lil Durk & Bump J och ryktas vara en del av det mytomspunna projektet ¥$ som han och Ty jobbat på under hösten. Det är första gången vi från artisten sedan det inställda ”lyssningseventet” som skulle ha ägt rum i Italien.

Låten är fortfarande inte släppt officiellt på streamingplattformar, men har läckt ut via skärminspelningar från radiosändningen. ”Vultures” består av ett mörkt och frenetiskt beat som de fyra rapparna turas om att lägga rader över, varav Kanyes (i vanlig ordning) sticker ut textmässigt jämfört med de mer street-anpassade verserna från Bump & Durk. Allra mest uppmärksammat är två rader där han direkt uttalar sig om de kontroverser som uppstått efter den att Ye uttryckt antisemitiska åsikter under flertalet tillfällen det senaste året.

”How I’m anti-semetic? I just f*cked a jewish b*tch
I just f*cked Scooters b*tch”

Istället för att få någon typ av insikt eller reflektion över sitt beteende får vi istället höra Kanye säga att han inte kan vara antisemit då han just ”f*cked a jewish b*tch”. Han säger även att han gjort detsamma med sin ex-manager Scooter Brauns flickvän, vilket med största sannolikhet refererar till Brauns före detta fru Yael Cohen.

Reaktioner på sociala medier har varit blandade, men mestadels har kritik riktats mot sexismen och bristen på ansvarstagande från Kanyes sida i och med de två ovanstående raderna.

Vad tycker du? Lyssna på en snippet av låten ovan!