Kanye West blockad från arenaspelningar – "ni vet varför"

Ye & Ty Dolla $ign släpper efterlängtade 'Vultures Vol.1' på fredag – nu ropar han på hjälp med att boka livespelningar

På fredag den 9:e februari 2024 släpps det efterlängtade albumet Vultures Vol.1 av ¥$, aka Kanye West & Ty Dolla $ign. Dagen innan kommer ett utsålt lyssningsevent att hållas i United Center i Chicago, ett evenemang som tydligen ska likna de Kanye tidigare haft för album som Life of Pablo och DONDA.

Nu har Kanye dock gått ut med att han & Ty vill fortsätta turnera, men att han kontroversiella uttalanden försvårat bokningsprocessen. Han hävdar att han blockats från att spela på flera arenor och vädjar därför till fans att hjälpa honom med att spela live.

”När jag ringer säger folk att det inte finns några lediga platser för mig, och ni vet varför det är så. Så om det finns någon där ute som kan hjälpa mig med det här, gör det”, säger Kanye i ett klipp.

Tilltaget ska dock snabbt ha gett resultat, då Kanye delade med sig av en sms-konversation med någon ur hans team kort efter att videon publicerats. Där hävdas det att bokare ”ringt non-stop” sedan han bad om hjälp, något han även förtydligar genom en rad Stories där vi ser sms-konversationer på samma ämne, bland annat med rapkollegor som Freddie Gibbs.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ye (@kanyewest)

Om allt går enligt planerna (vilket det ofta inte gör) släpps Vultures Vol.1fredag den 9:e februari. En andra och tredje volym av projektet har fått releasedatum satta som den 8:e mars och 5:e april, vilket avslöjades tillsammans med två trailers.