Kanye West’s ”DONDA” bekräftas med omslag och ryktad tracklist

Yeezy Season har officiellt påbörjats

Yeezy Season fick sin fortsättning i natt när en hel del äntligen började komma fram. Under gårdagen började saker och ting koka upp när en mystisk "Rap Artist Album Release" var schemalagd för torsdagen den 22a juli i Atlanta's Mercedes Benz Stadium, i samband med rykten om att Ye låg bakom. Utan information om vad plattan handlade om eller dess namn, dubbades den LP10 av fans. Under natten blev det bekräftat att ryktena var sanna: det är Kanye West's efterlängtade DONDA som visas upp på torsdagen efter år av teasande. Det var bland andra Ye's nära vän och kollega Pusha T som tog sig till Instagram för att avslöja det hela.

Tillsammans med bekräftandet fick vi även en titt på albumets nya skivomslag - något som West alltid älskat att byta ut i sista minuten. En blodigt röd och minimalistisk målning av bortgångne artisten Louise Bourgeois fick sig äran. Bourgeois är tidigare känd för sina kusliga verk så som skulpturen "Spider". Det sägs att verket ska ha valts ut av Kanye på grund av Louise's inspiration - sin mors bortgång. Som vi alla vet syftar Yeezy's platta på sin bortgångna mor vid samma namn - och ger just denna cover allt mer mening.

Som tidigare rapporterats hölls inatt dessutom en listening-party i Las Vegas. Deltagare har nu tagit sig till sociala medier för att beskriva upplevelsen, vilket även fött rykten om en tracklist. Källor indikerar att vi inte bör förvänta oss solo-Kanye på den emotionella DONDA. Bland gästerna ryktas vi ha bland andra Lil Baby, Travis Scott, Playboi Carti, Griselda, Post Malone och Baby Keem. West verkar alltså äntligen ha fått samarbeta med sin självutnämnda "Favourite Rapper" - Lil Baby. Åter igen ser vi hur han ständigt håller sina öron till vad både gatorna och massorna uppskattar.

Lyssnare meddelar dessutom att albumet ska bestå av ett flertal interludes från artistens bortgångne mor, Donda West. Dessa ska, enligt rykten, dela upp albumet i tre delar, vilket proportionellt talat skulle respektera den ryktade tracklisten's 10 spår - men det hela återstår givetvis att se.

Andra ord som började fylla upp internet i natt var att Kanye påstås jämföra sitt liv med före-detta fun Kim Kardashian med att vara i fängelse. Efter några delningar verkade det hela endast vara en myt. Vad som dock kvarstod och som vi kan förvänta oss är i stället en mycket känslosam låt om Kim och deras relation - ett spår som Ye tydligen spelat för ex-frun privat.

Som vi alla vet har Chicago-rapparen en bakgrund av falskt teasande, som sedan övergår till års tystnad. Denna dång kan dock påstå att det kanske ändå är på riktigt. Vi fortsätter följa det nyhetsfyllda släpper under veckan med otålighet.

Följd Dopest för mer info om DONDA och Kanye West...