Karim Alger släpper dansanta EP:n KARIMO II

Sex spår med sköna och varierande vibbar

Karim Alger har sedan länge försett Sverige med dansanta bangers av högsta kvalitet. Det är ett spår som han fortsatt pusha under 2022, bland annat med januaris EP KARIMO – som idag får sig en uppföljare i form av ett sex spår långt projekt.

Introt ”LEVLA PT, II” sätter dock en betydligt mycket hårdare ton när den inleder EP:n med kall drill som den mångsidiga rapparen levererar på.

”Bienvenue” blir till tracklistans första inslag av dansant hiphop med dess studsiga kicks och afrobeat-drumlines. Med subtil inspiration från södra frankrike blir låten till en skön höjdpunkt tack vare dess infångande melodier och texter.

Det soundet fortsätter därefter in till ”Pay Day” samt något i ”Ormar”, som den med blir till en av EP:ts flera höjdpunkter. Karim Alger släpper mer utav ett old skool-flow över det euforiska beatet med massor av charm.

Zinedine” avslutar det hela med ett gungande NBA Youngboy-liknande beat som Karimo slaktar med hjälp av både melodier och hårda bars. Inlevelsen i verserna är på topp och blir till ett perfekt avslut till det flersidiga projektet.

Lyssna på KARIMO II nedan!