Katt Williams kontroversiella intervju – detta har hänt

Den legendariska komikern outade kändisar som Ludacris & Kevin Hart under uppmärksammad podd – här är alla svar

Komikern Katt Williams blev en kultfigur inom den amerikanska nöjesbranschen under 90-talet och 00-talet med sina stand-up shows, skådespelarroller i filmer som Friday After Next och röstroller i serier som The Boondocks.

Nyligen satte han sig ner med reportern Shannon Sharpe och hans podcast ”CLUB SHAY SHAY” för att diskutera sitt liv och karriär, en pratstund som genererat en hel del kontrovers. Under intervjuns gång gör Williams en mängd påståenden om olika människor inom den amerikanska underhållningsindustrin. Harvey Weinstein kanske inte är ett särskilt oväntat namn när det kommer till sexuella trakasserier, men Williams hävdar något som sticker ut.

”Han erbjöd sig att suga min penis framför alla mina medarbetare på min agentur”, säger Williams.

Om detta är bokstavligt eller inte är svårt att avgöra då Williams som sagt är en komiker, men Weinstein är långt ifrån det enda stora namnet han tar upp. Kevin Hart får även en känga och kallas bland annat för en ”industry plant” som inte jobbat sig upp rättvist.

”Under 15 år i Hollywood har ingen i Hollywood något minne av en utsåld Kevin Hart-show”, säger Williams.

Kevin Hart svarade på X med att kalla Williams ”sorglig” samtidigt som han gjorde reklam för sin kommande Netflix-film Lift. Under den tre timmar långa intervjun får även artister som Kanye West kritik (och någon form av sympati) då Williams hävdar att folket som fått honom att se på sig själv som en gud inte borde förvånas av hans beteende, samtidigt som han jämför Kanyes problem med mental hälsa med ”special needs”.

Kanye, som är mitt uppe i sitt eget drama med Vultures, har inte svarat på Williams uttalanden. En annan artist som hamnade i komikerns sikten och röt ifrån är dock Ludacris, som Kat hävdar ska ha varit på samma ”Illuminati-event” som honom. Luda svarade på sitt eget vis genom att släppa en freestyle till Kanye Wests ”Devil in a New Dress”, där han kort och lekfullt bara nämner att han aldrig varit med i illuminati, bara ”Luda-nati”.

Fler och fler svar väller in efter Williams utspel och dessa är bara några av de största hittills. Kommer Kanye svara när Vultures (förhoppningsvis) släpps? Kommer Joe Rogan (som Kat hävdade inte ville ha honom på sin podd) ta med Williams i ett avsnitt? Det återstår helt enkelt att se, så länge kan du spana in hela den 3+ timmar långa intervjun på Youtube ovan!