Kelis ”Milkshake” tas bort från Beyoncé’s skiva ’Renaissance’

Kelis menar att låten används utan godkännande

Förra veckan släppte Beyoncé sin nya platta Renaissanceen stark comeback med house-influenser och dansmusik, varvat med Bey's klassiska maffiga vocals. På flera av låtarna hörs hyllningar och samples från annan musik. En av dessa var på spåret “Energy” där Beyoncé tolkar Kelis "Milkshake" genom att sjunga “la-la, la-la, la” likt den igenkännbara låten.

Kort efter albumet släpptes lade Kelis upp en video där hon berättar om hur besviken hon är att låten används utan hennes godkännande. Hon menade att de får göra precis som de vill, men att en heads upp hade uppskattats - kvinna till kvinna. Genom videons gång märker man dock att stor vikt läggs på Pharrell, och många kängor slängs mot honom. Det är även Neptunes som skrivit och producerat originallåten "Milkshake", samtidigt som Kelis säger att han står som låtskrivare på flera låtar han inte haft någon iblandning i.

Nu tar Beyoncé bort delen ur "Energy" som använt sig utav Kelis låt, men något uttalande har inte kommit. Lyssna på den uppdaterade versionen nu och missa inte att läsa om hela skivan här.

Beyoncé släpper sitt sjunde studioalbum ‘RENAISSANCE’