Keya tillbaka med singeln ”Sentimental”

Västerortsrapparen Keya spolar tillbaka tiden med sin senaste singel

Det har gått drygt fyra år sedan Husbysonen Keya släppte sitt hyllade debutalbum Nyanser av blå, som bland annat nominerades i kategorin för Årets Hiphop på Manifestgalan. Albumet följdes upp med ett andra studioalbum - #Dödvinkel, som släpptes i maj förra året. Ett album som beskrevs som ett comeback-album med en perfekt kombination mellan allvar och lättsamhet. Sedan dess har Keya bland annat följt släppt singeln "Tänkt På" - där han gästades av Kristian Florea. Han har även under den senaste tiden gästat både Elias Abbas i låten "Disciplin" samt  DJ 2Much i låten "33" .

Nu är Keya tillbaka med eget material, och den här gången gör han det utan några gäster. Keya släpper idag den lättnynnande feel-good-singeln "Sentimental". Låten som är producerad av Eray Oktav samt co-prod av Hamed "K-One" Pirouzpanah skrevs och spelades in under en kväll för ett år sedan. "Sentimental" är en kärlekslåt om gamla minnen och en längtan tillbaka dit.

Jag behövde ta ett steg tillbaks, för att pausa och för att tänka klart, ett tag visste jag inte vem jag var, alla känslor kom och gick, förutom dem för dig – Keya.  

Lyssna på Keyas nya singel "Sentimental" nedan. Låten släpps via ett samarbete mellan Krabban Deuce Inc och Sony Music. Keya har utlovat fler nya släpp och en turné under detta året, något vi på Dopest-redaktionen ser framemot.