Kobe Bryant pryder framsidan för NBA 2K24

Den bortgångne legenden hyllas i basketspelets nästa upplaga till hösten, fjärde gången totalt han frontar ett 2K-spel

Spelutvecklarna Visual Concepts och 2K Sports har nu släppt den första trailern för det kommande spelet NBA 2K24. Inte nog med att de för första gången introducerar crossplay, som innebär att man kan spela mellan konsoler (t.ex Xbox vs. Playstation), har de avslöjat att legendaren Kobe Bryant kommer att pryda omslaget för fjärde gången.

Bryant är ansedd som en av NBA:s bästa genom alla tider och hade precis pensionerat sig från sporten när han och hans dotter Gigi omkom med sju andra personer i en tragisk helikopterolycka i början av 2020. Sedan dess har hyllats av alla från Nike till 2K som nu alltså sätter "Mamba" som huvudperson på framsidan av alla kommande standard och limited edition-versioner av NBA 2k24. Kobe Bryant var även känd för att bära nummer 24 under majoriteten av sin tid i Los Angeles Lakers, så året känns extra passande att hylla honom med.

Mer information om spelet kommer att avtäckas under sommaren, men det preliminära release-datumet tros vara i mitten av september, då det vanligtvis släpps runt den tiden. Så länge kan du kika in den första trailern på Youtube ovan!