Franska uppgifter: Kylian Mbappé går till Real Madrid

Världens mest omryktade övergång ser ut att vara närmare än någonsin – "de flesta är överens om det oundvikliga"

Det må vara ett av de mest uttjatade ryktena i fotbollsvärlden, men när ⁠den franska tidningen Le Parisien nu går ut och hävdar att Kylian Mbappé är påväg till Real Madrid är de den mest pålitliga källan hittills.

Den franske superstjärnan har varit Paris Saint Germain trogen sedan 2017, då han flyttade från Monaco. Sedan dess har hans karriär bara fortsatt uppåt och han är idag ansedd som en av världens bästa spelare. Prat om en flytt till Spanien och Real Madrid har dock ständigt svävat över Mbappés huvud, då ”Los Blancos” var hans favoritlag som barn och han även var där och provtränade i sina tidiga tonår.

Le Parisien hävdar nu att ett en övergång till klubben via fri transfer ser ut att ske i sommar, då Mbappés kontrakt med PSG löper ut. De är dock tydliga med att ingen är påskrivet, men att det accepterats internt inom klubben.

”Det vore felaktigt att hävda att allt är klappat och klart. Kylan Mbappé har ännu inte lämnat PSG för att skriva på för Real Madrid. Men de flesta, inom PSG och fransk fotboll i stort, är överens om att det oundvikliga kommer att hända – Frankrikes största fotbollsstjärna kommer att gå till världens största klubb i sommar”, skriver tidningen.

Om fransmannen lämnar för Real Madrid innebär det att PSG:s tre största stjärnor: Mbappé, Neymar & Messi, alla lämnat klubben inom loppet av ett år. Det som ska tala för att Mbappé stannar i Paris är enligt tidningen det faktum att han är garanterat störst i klubben, något han inte kommer vara lika säker på i ett stjärnspäckat Madrid.