Foto: Vitor Silva / CBF / neymarjr.com / Pressbild

Neymar skadad igen – Är karriären över?

Så allvarlig är stjärnans situation

Under VM-kvalsmatchen mot Uruguay föll Brasiliens lagkapten och storstjärna Neymar Jr. ihop och tog sig för sitt vänstra knä. 31-åringen, till vardags i Saudiarabiska Al-Hilal, genomgick under samma kväll kliniska undersökningar och bildundersökningar i onsdags, vilket bekräftade en bristning av det främre korsbandet samt menisken på hans vänstra knä, bekräftade spelarens team i ett pressmeddelande.

Lagkaptenen bars ut på bår strax innan halvtid i klassikermötet, som spelades i Uruguay och till slut vanns av hemmalaget med 2-0 efter mål av Darwin Núñez & Nicolás de la Cruz. Vinsten innebar att Uruguay går upp på delad andraplats med Brasilien i den sydamerikanska kvalgruppen, som toppas av Lionel Messis Argentina.

Detta är Neymars andra stora skada på kort tid, då han spenderade i stort sett hela våren (130 dagar) på sidlinjen för PSG med en skadad vrist. Han tog till X (Twitter) under torsdagsmorgonen svensk tid för att uttrycka sin besvikelse. Han beskriver bland annat hur svårt det är få ett nytt bakslag bara fyra månader efter sin återkomst, samt att han ser fram emot att återvända starkare.

En skada på korsbandet är dock en av de värsta en fotbollsspelare kan ådra sig. Neymar missade över 100 matcher för PSG på grund av skador och är dessutom på fel sida av 30-strecket. Om han kan återhämta sig och spela vidare i den betydligt mindre krävande Saudi Pro League återstår att se, men detta kan mycket väl vara slutet på Neymars landslagskarriär enligt experter.