• Mack Beats & L1NA. Foto: Pressbild

Efter 10 månader – L1NA är tillbaka & gästar Mack Beats på ”Tunnel Vision”

Så låter comebacken

Under 2023 har vi sett ovanligt lite från den Stockholmsbaserade artisten L1NA. Under Way Out West gästade hon parhästen Jelassi på scen för att framföra några av deras gemensamma hits som "Mitt i prick" & "Vem kan ta den?", men när det kommer till ny musik har vi inte fått höra något sedan den Nisj-producerade Jersey Club-hiten "BIRTHDAY" i mitten av december 2022.

Det unga stjärnskottet steg upp på den svenska musikhimlen under 2019 som en del av La Vie Music, ett skivbolag medgrundat av Mack Beats, som producerat flera av L1NAs hits genom åren inklusive dagens comeback-släpp "Tunnel Vision". Låten är tagen från Macks kommande EP. Deras kemi i studion var tydlig redan på debutsingeln "BEKVÄM" för fyra år sedan och trots en nästan årslång paus utan musik verkar ingen tid ha gått till spillo.

”Både jag o L1NA är tankspridda människor med våra huvuden o tankar överallt men när vi skapar musik försvinner allt de där och vi är alltid synkade, Tunnel vision", säger Mack Beats om deras samarbete.

Den latino-ljudande produktionen drivs av bongos, gitarrer och en frenetisk kick-trumma som är omöjlig att inte ryckas med i. En färgstark känsla som dock inte begränsas till instrumentalen när L1NA kliver in med en beslutsamhet som visar sig i både lyrics och röst. Iklädd det alltid lika tonsäkra flow hon haft sedan dag ett flyter hon över beatets krokiga svängar mellan tempo-byten och breakdowns. En efterlängtad comeback som inte kan göra någon besviken.

"Tunnel vision, vill ha rubber bands
Fokuserad som en kamera"

Lyssna på "Tunnel Vision" och mer ny musik i DOPEST Playlist!