Italiensk polis-Lamborghini stoppad i Södertälje

En ovanlig syn fångades på film i centrala Stockholm under tisdagen – polisen i Södertälje var dock tveksamma på äktheten

Under tisdagseftermiddagen syntes något ovanligt bland Stockholms polisbilar, då en italiensk Lamborghini rullade runt på gatorna. Automobili Lamborghini och den italienska statspolisen startade ett samarbete redan 2004 och för närvarande är det modellen Urus Performance som gäller för utvalda områden i Italien.

Aftonbladet fick en video på bilen när den syntes till på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Den specialgjorda modellen har en kraftfull V8-motor med dubbelturbo som kan gå 0 till 100 kilometer i timmen på bara 3.3 sekunder. I Stockholm kördes den dock lugnt och försiktigt när den cruisade runt i staden.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Aftonbladet (@aftonbladet)

Under förmiddagen hade dock den italienska polisen väckt uppmärksamheten av den svenska, då en polispatrull i Södertälje stoppade bilen. En presstalesperson för polisen kommenterade till Aftonbladet att de kontrollerade bilens äkthet och de som körde den.

Det har senare kommit fram i italiensk media att polisen är på en slags pressturné, där de bland annat besöker Österrike, Danmark, Finland och Norge. I Sverige har den även synts till i Norrköping. Turné är för att marknadsföra en äventyrlig resa för barn med funktionsvariation, ett välgörenhetsinitiativ.