Lamix comeback-år fortsätter på "MED STIL"

Efter "Blessings På Mig" linkar rapparen återigen med producenten Bix, har med sig holländsk gäst denna gång

Stockholmsbaserade Lamix påbörjade en comeback med singeln ”Yalayla” i våras, som sedan följdes upp med sommarbangern ”Blessings På Mig” för ett par veckor sedan. Gemensam nämnare för den sistnämnda och dagens släpp ”MED STIL” är producenten Bix, som nu även fått med sig holländska rapparen QLAS som gäst.

Som en del av duon Qlas & Blacka har han blivit en av landets största rappare på senare år. Singlar som ”SPACEBAE”, ”Scooter” & ”Shooter” har alla streamats över eller nära 20 miljoner gånger på Spotify, så samarbetet med Lamix blir en link-up mellan två artister som har näsa för hits.

På ”MED STIL” förenar de sina melodiska stilar över ett studsigt beat från Bix som vänder upp-och-ned på den klassiska gitarr-samplen som blivit så stor inom svensk hiphop på senare år. Här samplas till skillnad från den akustiska gitarren istället en elgitarr som känns tagen ur en hit från 00-talets indie-rock. Kombinerat med karaktäristiska basslingor som även fanns med på ”Blessings På Mig” ges en energisk ljudupplevelse som kompletteras väl av Lamix & QLAS melodier, som alternerar mellan varandra på svenska och holländska.

Lyssna på ”MED STIL” och mer ny musik i DOPEST Playlist!