LASH släpper nya singeln "Korten på bordet"

Förhållande i sönderfall på LASH nya singel "Korten på bordet"

Rapduon LASH har tidigare släppt Två fingrar, Para Ya och Gäris i min kuchaDe har hyllats av Jan Gradvall och är nu tillbaka med nya singeln Korten på bordet där de teamat upp med producenten N.e.v.a. och IMAN som tidigare i år släppte singeln Not Down 4 Whatever.

Den nya singeln Korten på bordet är en kärlekshistoria, berättad på ett sätt som kärlekshistorier sällan berättas på. I låten skildrar Lash förhållandet mellan två kvinnor. Förhållandet i låten vissnar och dör, men inte för att kärleken mellan dem tar slut. Det dör på grund av rädslan för att leva som HBTQ-person.

LASH har tidigare hyllats för sin villkorslösa energi och kraft, men på singeln Korten på bordet visar systrarna Anfa och Sabina Lashari en helt annan, mjukare sida.

”Korten på bordet är oaccepterat kärlekshistoria mellan två tonårstjejer. En tjej blir inte kär i en tjej så är det bara. Fortfarande. Även om det inte är så det borde vara.”

Fortfarande är HBTQ-personer inte helt accepterade, och många döljer sin sexualitet. Låten visar att man kan tvingas välja – kärleken eller familjen.

Låten släpps via Cosmo Music och går att lyssna på nedan!