Lekaye solo-debuterar med "Frekvens"

Efter succén med Yasin-collaben "Sticky" tidigare under året är nykomlingen tillbaka på egen hand – testar en afrobeatsfusion

Få debutanter under 2024 kan säga att de gjort så stort avtryck med sin första singel som Lekaye, vars debutsingel ”STICKY” med rapstjärnan Yasin direkt tog sig in på den svenska topplistan på Spotify. Nu är hon tillbaka på egna ben och med en ny twist på det mjuka sound hon visade upp tidigare, då hon nu släpper singeln ”Frekvens”.

Som 17 åring påbörjade hon sin musikaliska resa som resulterade i en lång period av att jobba och förfina sitt hantverk. Så småningom landade hon i Island studion och började göra musik där, vilket nu, 2,5 år senare, har satt fart på hennes offentliga karriär.

På hennes kommande låtar har hon jobbat med det jämngamla producentteamet Henry & Baaba som även de gjort vågor i Stockholms nya hip hop och klubbscen. ”Frekvens” är inget undantag och den blandar afrobeats med hiphop och andra sounds, en kombination som lär värma Sveriges klubbar i sommar.

“Frekvens” handlar om en skakig relation med mycket ursäkter och bortförklaringar. Lekaye vill inte låta någon förstöra hennes frekvens, vilket hon tydliggör med en självsäker och sensuell finish.

Lyssna på ”Frekvens” och mer ny musik i DOPEST Playlist!