Levi's & ERL omfamnar Kalifornien med ny kollektion

En veteran & en nykomling förenas i kärleken för sin hemstat i ny collab – se alla plagg, releasedatum & vart du kan köpa här

Förra året slog sig Levi’s för första gången samman med Eli Russel Linnetz, ERL, ett Venice-baserat modevarumärke som gjort sig kända för sina lekfulla och retroinspirerade designs. Med en blandning av popkonst, vintage looks från USA samt skate- och surfkultur har de hittat en unik vinkel på modern streetwear, något som nu förenas med Levi’s blytunga erfarenhet inom denim.

I den första kollektionen omtolkade de den ikoniska Levi’a-denimen genom att hylla Kaliforniens avslappnade och solblekta energi, staten som är deras gemensamma hem. Nu, för den andra kollektionen, bygger vidare på de som togs fram för den första och omarbetar flera denimklassiker för unika, fräscha och urtvättade looks.

I den senaste Levi’s x ERL-kollektionen hittar vi ett par bootcut jeans, en väst, ett par hängslebyxor, en klänning och även en matchande handväska, alla plagg i en lätt tvättad denim som avger en lättsam vintage-look. Varje plagg har ett diskret ERL-broderi, samt Levi’s ikoniska bågar på bakfickorna. Kollektionen fotograferades än en gång av Linnetz själv och fångar

Kollektionen lanseras över hela världen imorgon torsdag, den 9:e maj 2024, och kommer bland annat att finnas att köpa på Levi’s hemsida.