Levi’s fortsätter sitt samarbete med svenska företaget Renewcell. Efter att tidigare släppt versioner av jeansmodellerna Levi’s High Loose och 502, kommer de tillsammans att släppa en tolkning av Levi’s allra mest ikoniska produkt, 501® Original. De nya jeansen är tillverkade utifrån en blandning av Renewcells nyskapande Circulose®-fiber; en hållbart framställd viskos tillverkad av återvunnen denim och ekologisk bomull. 

Den nya modellen Levi’s 501® Original Designed for Circularity, är framtaget för att vara återvinningsbar och cirkulär. Levi’s har uteslutit förorenande element som annars skulle störa bomullsåtervinningsprocessen. Tack vare valet av material med återvunnen denim och certifierad ekologisk bomull, kräver tillverkningen färre naturresurser och färre kemikalier. Där varje materialkomponent valts utifrån en strikt enfiberstrategi som möjliggör återvinning till ett nytt par Circulose® i slutet av jeansens livslängd.

Resultatet av samarbetet är alltså ett par nya jeans, designade med potentialen att göras om till nya jeans - om och om igen!

Plaggen finns tillgängliga nu på Levi's hemsida till ett pris av 999/1099 SEK.