Levi's presenterar sin senaste "Made in Japan"-kollektion

Levi’s adderar färg och broderitekniker till vackra japanska tyger i en av sina mest premium-kollektioner hittills

Denimtillverkning tog sig till Japan efter andra världskriget och har i modern tid tagits till mainstream genom märken som Evisu & BAPE. Den japanska stilen bygger på den amerikanska, fast med adderade traditioner av hantverk och konstant förfining av tekniker över tid.

Idag är japansk denim ett av de mest eftertraktade tygerna i världen, och den amerikanska denimmästaren Levi’s har med sin Made In Japan Collection fortsatt att bygga på den japanska strategin av att tillverka denim. Med vackra färgpaletter, konstfulla broderier och en fräsch finish, erbjuder Made in Japan Collection SS24 en modern version av traditionella japanska designs.

Grunden i den nya kollektionen bygger på premium selvedge denim, hämtad från Kaihara Denim Mill, baserad i Hiroshima. Vi ser vackra nyanser av indigo denim som bara blir vackrare med tiden samt en smakfull touch och klassiska passformer.

I utbudet hittar vi modellerna 1980s 501, 505 Regular Fit, 511, 512 och 502. En unik version av ett tidlöst plagg, Made in Japan 1980s 501 kommer dessutom med antingen en unik ”Atlas”-patch samt lagningar som skapar en urskiljbar karta över jorden eller med en serie små stygn genom benet.

Samtidigt erbjuds Made in Japan 505 Regular Fit med broderade färglappar på en ljus tvätt. För varmare väder kommer 80s 501 Short, vilken kommer i två olika sorters tvättar. När det kommer till överdelarna har vi Classic Type III-jackan samt en robust Utility Trucker.

Kollektionen kommer att göra tillgänglig inom kort via Levi’s hemsida. Så länge kan du se några av plaggen i galleriet ovan!