Jeansmodellen Levi’s 501 firar 150 år, en jeansmodell som idag är en stilikon över hela världen. Jeansen började som en innovativ arbetsbyxa och har därefter blivit det mest ikoniska och inflytelserika klädesplagg som någonsin skapats. För att fira denna historiska milstolpe har Levi’s samarbetat med japanska ikonen NIGO (vars första märke BAPE dessutom firar 30)för att återskapa hans favoritplagg från Levi’s.

Kollektionen består av ett par Hickory Stripe 501 jeans och en 557XX Hickory Stripe Trucker Jacket. Plaggen är tillverkade i Japan med traditionella tillverkningsmetoder. 501® är tillverkad med 13 oz, Shrink-to-Fit™ Hickory Stripe selvedge denim, specifikt utvecklad för just denna kollektion. Jeansen innehåller klassiska Levi’s® detaljer. Jeansen har även en vintage-tvätt som matchar inspirationen från arkivet. Varje del från kollektionen kommer även med en special edition "Levi’s x NIGO 150th Anniversary" tote bag.

Kollektionen presenterades i en kort reklamfilm som filmats i NIGOS hemstad Maebashi och den reflekterar det långa band han har till märket. NIGO har ägnat majoriteten av sitt liv åt att samla på sällsynta vintage-plagg från Levi’s, och har idag en av de största och mest unika samlingarna i världen. År 1995 hittade NIGO orginalversionen av Hickory Stripe 501, och sedan dess har han inte sett den återskapas. Därför tar han nu tag i det med denna specialutgåva.

”Koncepten 'The Future In the Past' handlar om att se till det förflutna för att skapa framtiden. Jag hittade originalet av Hickory Stripe 501® i en vintagebutik 1995 och har inte sett den återskapas i en ny tappning sedan dess. Jag känner mig hedrad att få återskapa 501®-modellen för 150- årsjubileumet”, säger NIGO i ett pressmeddelande.

Kollektionen finns att köpa globalt från och med den 6:e april och kommer gå att köpa på Levi’s hemsida, utvalda Levis’s-butiker och även på NIGOs märke Human Mades hemsida bland annat.

Glöm inte heller att kika in vår Behind the Brand på NIGO och hans första märke BAPE!