Lil Yachty, Fred again... & Overmono släpper "stayinit"

Yachty har tidigare teasat ett projekt med den elektroniska artisten James Blake – nu kommer en singel med två andra producenter

När producenten, låtskrivaren & artisten James Blake berättade om sitt kommande projekt med Lil Yachty betitlat Bad Cameo var det tydligt att vi skulle få se ytterligare experiment med rapparens sound. Blakes egna elektroniska influenser samt det brittiska nattlivets genrer som UK-garage & House hade en inverkan på Yachty, som nu även verkar ha förts över till två ytterligare musiker.

Idag släpper han nämligen ingen singel med Blake, utan med de hyllade musikerna Fred again… och Overmono. Låten ”stayinit” är en skramlande, skimrande och soniskt unik del av den experimentella dansmusik Fred gjort sig känd för, med inslag av Yachtys ikoniska autotune-drypta röst.

Singeln kommer även med en musikvideo, där vi bland annat får se Yachty reagera på låten för första gången samt på plats i rave-liknande lagerlokaler. Detta kan mycket väl vara ett smakprov på det sound vi kan förvänta oss av Yachty framöver, men om hans senaste album Let’s start here bevisade något är det att han aldrig är rädd för att krossa de föreställningar som finns kring hans artisteri.

Lyssna på ”stayinit” på Spotify!