Lionel Messis kontrakt med FC Barcelona har löpt ut

Spelaren är klubblös

Att Lionel Messi och Barcelona går hand i hand har alltid känts som en självklarhet. Han kom till Barca som 13-åring år 2000, och har sedan dess jobbat sig upp till A-laget. Idag den 1 juli kommer det historiska beskedet att fotbollslegenden står klubblös för första gången någonsin i sin seniorkarriär.

Att Messi nu befinner sig i en transferperiod beror på att kontraktet med FC Barcelona har löpt ut, och han är mer eller mindre up for grabs. Skulle han kunna tänka sig att ta sitt pick och pack och ansluta till någon annan klubb? Det är inte omöjligt, även om många tecken pekar mot att han kommer stanna i sitt kära Barcelona.

Messis relation till FC Barcelona har desvärre inte alltid varit en dans på rosor. I början av året läckte nämligen tidningen El Mundo spelarens fyraåriga kontrakt, som då menades vara sporthistoriens största någonsin. Efter konflikter mellan Messi och FC Barcelonas ledning valde spelaren trots allt att stanna kvar i klubben kontraktet ut. Hans framtid är därför inte helt satt i sten.

Transferjournalister som Fabrizio Romano tror dock starkt på en förläning av kontraktet, och FC Barcelonas president Joan Laporta har uttryckt sig vara lugn för framtiden i en intervju med Onda Cero.

Kommer Messi stanna i Barcelona eller skulle han kunna överväga en flytt till England eller Frankrike? Det kan bara framtiden utvisa – och vi väntar med spänning på resultatet!