Bekräftat: Trakasseri-åtalet mot Lizzo kommer att gå till rättegång

Artisten anklagas för sexuella trakasserier & annat opassande beteende mot tidigare dansare – nu fortsätter fallet till rätten

Det var under hösten 2023 som den internationella pop-stjärnan Lizzo anklagades för att ha utsatt sina tidigare dansare för en mängd fall av kränkande beteende, sexuella trakasserier och för att ha uppehållit en allmänt ohälsosam arbetsplats. Bland annat ska de ha tvingats att interagera sexuellt med strippor, fått utstå regelbundna kommentarer angående deras kroppar och kritiserats för sin religiösa val.

Lizzo har hela tiden nekat till anklagelserna och har även försökt att få åtalen om sexuella trakasserier att ogiltigförklaras, men enligt Billboard har en domstol nu beslutat att ta fallet till rättegång. Flera åtalspunkter ska dock ha släppts, bland annat gällande diskriminering på grund av handikapp.

”Det är farligt för domstolen att lägga sig i konstitutionellt skyddad verksamhet. Men det är lika farligt att blunda för anklagelser om diskriminering eller andra former av missförhållanden bara för att de äger rum i en miljö främst baserad på samtal”, säger domaren.

Advokaterna bakom Lizzo har tidigare under hösten kallat dansarnas anklagelser för en ”snyfthistoria” och fabricerade lögner för att hämnas på sångerskan efter att de fått lämna sina roller.

”Kärandeparterna inledde en pressturné där de smutskastade de svarande och drev sin påhittade snyfthistoria i domstolarna och i media”, sa advokaterna i oktober 2023.

Mer information om rättegången lär komma under våren, så håll utkik på dopest.se för uppdateringar.