Efter anklagelserna – Lizzo slutar med musiken

Sångerskan anklagades för att ha sexuellt trakasserat, vikthånat & förminskat sina anställda dansare – "Världen vill inte ha mig"

Artisten Lizzo slog igenom under 10-talet och blev en ikon för kroppspositivitet, mänskliga rättigheter och HBTQI+ med sin musik. Hits som ”Good As Hell” och ”About Damn Time” har samlat på sig hundratals miljoner med streams och hon har turnerat världen över.

Under hösten 2023 började dock sprickor uppstå i hennes positiva image, då flera tidigare dansare ur hennes team gick ut och anklagade artisten för flera fall av sexuella trakasserier. Bland annat ska hon ha tvingat dem att integrera sexuellt på en strippklubb i Holland, men även behandlat de illa på arbetsplatsen genom vikthets och förolämpningar.

Fallet gick till domstol under 2024 och under tiden har det varit tyst kring Lizzo, men nu bryter hon tystnaden genom beskedet att hon slutar med musiken.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Lizzo (@lizzobeeating)

”Allt jag vill är att skapa musik för att göra människor glada och att göra världen lite bättre. Men det börjar kännas som om världen inte vill ha mig. Jag möts ständigt av lögner om mig för visningar och inflytande, alla skämt är på min bekostnad på grund av hur jag ser ut”, skriver Lizzo.

I meddelandet berättar Lizzo att hon inte orkar med kritiken som kommit sedan anklagelserna blev publika under 2023. Kommentarsfältet är fyllt av blandade åsikter, med såväl stöd för artisten som för dansarna. I skrivande stund har inget officiellt uttalande gjorts av Lizzos team eller hennes skivbolag Atlantic Records.