Foto: RFEF / Pressbild

Luis Rubiales avgår – Utan att be om ursäkt

Efter skandalkyssen har den tidigare presidenten för Spaniens Fotbollsförbund varit avstängd, nu lämnar han sin post

Nu är det officiellt. I ett brev publicerat till X har det Spanska Fotbollsförbundets föredetta president Luis Rubiales lämnat sin post. Detta efter en tid av hård press att avgå från många håll, till följd av hans beteende under Spaniens VM-guldfirande där han forcerat kysste spelare på munnen.

"Jag kommer att försvara min hederlighet. Jag kommer att försvara min oskuld. Jag tror på framtiden. Jag tror på sanningen", skriver Rubiales på X.

Rubiales har motsatt sig att han skulle ha gjort något fel sedan dag ett och kallat kritiken mot honom för en "häxjakt". I sitt uppsägningsbrev fortsätter han att anspela på att kritiken mot honom ska vara överdriven, då han bland annat kallar det för en "förföljelse".

"Mina döttrar, min familj och de människor som älskar mig har fått utstå effekterna av en överdriven förföljelse, liksom många osanningar, men det är också sant att sanning påtvingas på gatan, mer och mer för varje dag", skriver Rubiales i brevet.

Samtidigt bekräftade det Spanska Fotbollsförbundet Rubiales avgång i ett pressmeddelande. De bekräftade även att han lämnar sin position inom det Europeiska fotbollsförbundet UEFA samt att den tillförordnade presidenten Pedro Rocha Junco sitter kvar tills vidare.

Du kan läsa hela tidslinjen för situationen här!

Skandalen med Luis Rubiales: Detta har hänt