Under två år som artist har Macky hunnit nå över 59 miljoner streams på Spotify med låtar som 2x platinasäljande "Tesla", platinsäljande "PA PA" och "Vinterdepress", guldsäljande "Vacay" och "Lagen". I fjol släppte han debut-EPn Genom Alla Väder och idag är det dags för debutalbumet TIMELINE, bestående av 10 spår.

Albumet är uppbyggt i en tidslinje där varje spår kan kopplas till olika perioder och händelser i Mackys liv. Först ut är lovande "Mowgli" som direkt för tankarna till varma sommardagar då refrängren anspelar på den uppskattade hiten "PA PA" från tidigare i år. Det uptempo och fransk-influerade soundet, som med hjälp av årets singlar blivit igenkännbart för just Macky, fortsätter även in på spåren "ZENI" och "Super Mario".

Likt på singeln "Family" hörs under skivans gång även rader på franska, ett språk som Macky lärt sig genom sin tunisiska bakgrund. Ett kvitto på detta var även när Macky gästade franska rapstjärnan Bosh på nya internationella remixen "Djomb (Remix)".

Albumet är skrivet av Macky själv och producerat av Manny Flaco, Yei Gonzalez och DNoteOnTheBeat. Även mer nostalgiska låtuppbyggnader hörs på "Bandolero", "Advokat" och "On The Low" - som ger lyssnarna en påminnelse om Mackys tidiga och melankoliska låtar. Detta tema fortsätter på singeln "C'est la vie" ft. Haval och titelspåret "Timeline" - där den berättande låttexten kretsar kring Mackys livsstil och uppväxt.

"Gatan är hård, de har svårt att förstå det
Det här ingеn lek som småbarn på gården
Snubbla i djungeln, du hamnar på bårеn
En timme sent kommer ambulanskåren
Mannen, det sjukt, med tårta och ljus
Polisen de firar som någon fyllt år, län" - Macky, C'est la vie

Lär känna en personligare sida av rapparen Macky på debutalbumet TIMELINE nedan. Lyssna via Spotifylänken.