Madi Banja tillbaka med politiska singeln "Domino"

Madi Banja + Vito Grasso = sant

Madi Banja är tillbaka med nya singeln ”Domino” – en låt om att bryta den rasistiska strukturen i samhället. Låten är det första vi får höra från Madis kommande EP-projekt som planeras att släppas i slutet av augusti. 

För ett år sedan släppte Madi Banja sitt rosade debutalbum Välsignelsen som hyllades av såväl kritiker som fans. Sedan dess har han varit i studion och jobbat på ny musik tillsammans med producenten Vito Grasso som bland annat producerade Madis omtalade debut-ep Det var inte med meningen. I nya låten ”Domino” skildrar Madi sin och andra svartas verklighet i ett rasistiskt samhälle.

Domino’ handlar om att bryta den rasistiska och kriminella strukturen i samhället och att alltid stå upp för sig själv. Faller som domino, reser en reser alla. – Madi Banja. ”

Över ett nästan keltiskt-influerat beat hör vi Madi droppa rader som ”är ingen ny sak att det vi dom vill sätta bakom lås” och ”samma sak genom alla år, det så läskigt här ute o det har alltid varit så”.

Madi Banja slog igenom 2015 med omtalade debut-EP:n Det var inte med meningen som fick två P3 Guld Nomineringar (Årets Nykomling ochÅrets Hiphop/Soul) samt en Grammisnominering till Årets Hiphop/Soul. Fem år – och tvåsiffriga miljoner streams – senare har han blivit en av Sveriges mest hyllade artister, med låtar som Inga Problem, Ljuset i tunneln, Pa Dibba, Du och jag, Aladdin och Primadonna samt debutalbumet Välsignelsen. 

Lyssna på senaste singeln ”Domino” av Madi Banja i väntan på ett nytt kommande album nedan.