Malik Dalasi släpper nu årets första låt "Like Us", tillsammans med stjärnskotten Alawee. Låten framfördes för första gången på evenemanget "Island Ting" med deras skivbolag Island Records i februari, ett framförande som togs emot med en massa kärlek och bra respons. Något både Malik Dalasi & Alawee har gemensamt är de blivit utsedda till Spotify Klass 22 respektive 23, en årlig plattform för att lyfta framtiden stjärnor.

De båda rapparna collabar för första gången över ett energiskt drill-beat som drivs av en studsig gitarr. Med influens av brittisk hiphop utbyter de lekfulla bars om att sticka ut, grinden innan framgången och kanske mest utstickande i hooken: Att göra pengar på internationella mobiloperatören Lyca.

"Them boys dont like us
They aint like us

Vi hämtar para på Lyca"

Låten spelades in en kväll i Island-studion. Malik och producenten demi påbörjade låten som sedan spelades upp för Alawee, som direkt kändes som den enda rätta gästen. I mitten av februari åkte Malik Dalasi och Alawee till Rio, Brasilien för att filma musikvideon, där de syns röra sig i favelas och på stränder. "Like Us" är producerad av demi, som även har producerat låtar till artister som Mohelá ("Rädda Mig" feat. Den Svenska Björnstammen), Denz, Jelassi och Petrus.

Kika in musikvideon till "Like Us" och lyssna in den samt mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!