Dödsolycka under inspelning av Marvel-serien 'Wonder Man'

Den nya Disney+ serien med Yahya Abdul-Mateen II i huvudrollen har drabbats av tragik – omfattande utredning pågår

Karaktären Wonder Man handlar om Simon Williams, en stuntman som blir superhjälte, och har släppts i åratal som serietidningar av Marvel. Nu spelas tv-serie in baserad på karaktären, med Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Candyman) i huvudrollen. Serien, som ska sändas på Disney+, har dock drabbats av en dödsolycka mitt under inspelningen.

Under tisdagen den 6:e februari 2024 pågick en vanlig inspelningsdag i Radford Studios, Los Angeles när en medlem av produktionsteamet jobbade med att rigga upp en scen. Det är fortfarande oklart exakt hur det gick till, men på något vis föll mannen till sin död från en takbjälke högst upp i lokalen.

”Våra tankar och djupaste kondoleanser går till hans familj och vänner, och vi stöder utredningen av omständigheterna kring denna olycka”, säger Marvel Studios i ett uttalande som The Hollywood Reporter tagit del av.

Olyckan är fortfarande under utredning av California Division of Occupational Safety and Health samt fackföreningen IATSE. Wonder Man slutförde en del inspelningar innan strejken i Hollywood stoppade allt i juli. Det är oklart hur mycket mer arbete som hunnits med, men serien ska ha återupptagit filmandet relativt nyligen.