Microsoft avslöjar AI-uppgraderade Surface Laptop & Surface Pro

Deras nya AI-satsning Copilot+ PC ska implementeras i flera nya datorer – här är priser, releasedatum & specs för Surface-utbudet

I samband med introduktionen av deras nya AI-drivna kategorier av Windows-datorer via Copilot+ PC har nu Microsoft även presenterat nya Surface laptops . De har samarbetat med Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, Samsung och naturligtvis Surface, för att introducera nya datorer som använder sig av Copilot+ på innovativa vis.

Surface spelar en nyckelroll i Windows nya ekosystem, eftersom Microsoft designar mjukvara och hårdvara för att arbeta tillsammans. Microsoft introducerar idag de allra första Surface-datorer: de helt nya Surface Pro och Surface Laptop.

 

Den nya Surface Laptop är ett kraftpaket i en uppdaterad, modern design med tunna ramar, pekskärm, AI-förbättrad kamera, premiumljud och nu även en haptisk pekplatta.

Du kan välja mellan en 13,8” och 15” skärm i fyra färger (Sapphire blue, Dune, Platinum silver & Black). De båda varianterna erbjuder en batteritid som klarar av upp till 22 timmars lokal videouppspelning på Surface Laptop 15” eller upp till 20 timmar på Surface Laptop 13,8”.

Surface Pro som kommer med en ny OLED-skärm och HDR-stöd, med en avtagbar skärm och keyboard som gör att den liknar en padda i isärplockad form.

De första Copilot Plus-datorerna att gå ut till försäljning den 18:e juni med prisklasser mellan 15 000kr och 18 000kr beroende på modell, storlek och vilken Snapdragon-processor som används. Mer information om specs och funktioner kommer att komma framöver, du kan spana in den officiella presentationen av Copilot+ PC på Youtube ovan för att lära dig mer om Microsofts AI-satsning!