MIGI kickar igång sommaren med "SAFE"

Två singlar med ett dansant respektive mörkt sound som släpptes under vintern kombineras nu i ett – kombinerar afro-house med RnB

Efter att ha släppt drill-balladen ”Wildin” tillsammans med Seedy och den egna dansanta singeln ”TATTOO” i vintras värmer MIGI nu upp sommarkänslorna med ”SAFE”.

Likt ”TATTOO” är det en kärleksfull sommarlåt, men istället för afrobeats rör sig soundet nu mer mot en unik fusion av RnB och hiphop med elektroniska ljudlandskap. Producenten Amar ligger bakom soundet, vilket han förklarar som en kombination av hans egna initiativ och MIGI:s förkärlek för afro-house.

”Jag ville förmedla en enorm rymd i instrumentalen. Jag började med syntarna och en tjock rörlig bas för att bära groovet. MIGI nämnde hur han fördjupat sig i afro-house så vi bestämde oss för att lägga till några tropiska element genom slagverk och enstaka plucks”, säger Amar.

Texten förkroppsligar känslor av närhet och trygghet och genom en passionerad berättelse utforskar låten dynamiken i relationer och den djupa önskan att hålla någon nära. Något MIGI tonsätter med sin hälften sjungna, hälften rappade leverans.

Lyssna på ”SAFE” och mer ny musik i DOPEST Playlist!