Jack Black spelar huvudrollen i kommande ’Minecraft’-film

Ansluter till en stjärnspäckad rollista som innehåller Jason Momoa – här är vad vi vet om den kommande filmen

Minecraft, skapat av svenske Markus ”Notch” Persson, släpptes första gången 2009 och har sedan dess blivit världens bäst säljande spel med över 300 miljoner sålda exemplar. En sådan succé har naturligt resulterat i en rad andra produkter som collabs med LEGO, böcker och kläder.

Något som saknats är dock en officiell film, men det ser det ut att bli ändring på under 2025. Det har tidigare ryktats om att en Minecraft-film ska vara i pre-production med stjärnor som Jason Momoa, Emma Myers & Danielle Brooks i rollistan. Deadline har nu bekräftat att ytterligare en etablerad stjärna ansluter till projektet för att spela rollen som spelets första huvudkaraktär Steve: Komikern Jack Black.

Black har nyligen medverkat i Super Mario-filmen och ska enligt uppgifter även vara med i en filmadaption av spelserien Borderlands senare under 2024, så han är definitivt ingen främling för tv-spel. Han har dessutom medverkat med sin röst och liknelse i kultspelet Brütal Legend, som släpptes 2009 till Playstation 3, Xbox 360 & PC. Han har även jobbat med Minecrafts regissör Jared Hess tidigare, då de samarbetade på Nacho Libre 2006.

Inga bilder eller klipp från filmen finns ännu, då filmingen inte har börjat än, men den har ett förväntat releasedatum satt på 2025.