Miuccia Prada och Raf Simons debuterar sin första kollektion - Se Prada Spring 2021 

Duon debuterar på Milano Fashion Week med en stilren, lekfull och spännande kollektion

I våras avslöjades nyheten om att belgiska modeskaparen Raf Simons tar rollen som co-creative director för italienska lyxmärket Prada, där han sida vid sida med legendariska Miuccia Prada, kreativt kommer att styra den italienska modejätten. 

Nyheten har resulterat i en extremt exalterad och förväntansfull publik. Med Simons konstnärliga streetwear-linande elegans och Pradas glamouröst lekfulla lyx, utgör duon en mycket unik och intressant kombo.

Ett halvår senare befinner vi oss i den efterlängtade modemånaden september. Varje år brukar september bestå en av fullpackad kalender med modeveckor i New York och London – samt i modets huvudstäder Milan och Paris.  Trots en rådande pandemi och de medföljande restriktionerna fortsätter septembers modeveckor i år både digitalt, men också in-real-life visningar.

Tidigare i veckan var det dags för Milan att presentera sitt mode, och under Milano Fashion Week fick vi äntligen ta del av den efterlängtade Raf Simons och Miuccia Prada Spring 2021-kollektionen. 

Bortsett från den mycket artistiska och intressanta scenografin, har duon lyckats skapa en otroligt ögonfångande kollektion av totalt 40 looks. Genom kollektionens lyxigt lekfulla elegans visar den tydligt den saliga blandningen av Simons konstnärliga skicklighet och Pradas glamour. 

Med Spring summer 2021 experimenterar Simons och Prada mycket med effekter, genom bland annat draperingar och intressanta silhuetter medför spännande detaljer i plaggen. Samtidigt har duon arbetat med typer av skärningar, som har adderat en lekfullare twist på plaggen. Ytterligare lekfulla detaljer förekommer genom tryck och motiv, designade av belgiska konstnären Peter De Potter –  en utmärkelse för belgiske Simons tolkning? En karisma av elegans, lyxig och stilren tailoring kompletterar kollektionens lekfullare sida. När det kommer till färgskalan har duon hållit sig till neutrala pastellfärger och icke-färgerna vitt och svart, men chockar genom att addera knalliga färger som medför en ytterligare spännande detalj.

Se kollektionen i videoformat nedan, eller i bilder i galleriet ovan!