Foto: Mohamed Salah via Instagram

Mohamed Salah i video: ”Massakern måste upphöra”

Se hela Liverpoolstjärnans meddelande

31-åriga anfallaren Mohamed Salah, en av Liverpool FC & världsfotbollens största stjärnor samt kapten för Egyptens landslag,  uppmanar världens ledare att agera mot attacken på Gaza. I en video publicerad på Salahs Instagram pratar han direkt till kameran på engelska och fördömer det ökade våldet i Palestina.

 "Upptrappningarna de senaste veckorna är outhärdliga att bevittna. Alla liv är heliga och måste skyddas", säger han.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Mohamed Salah (@mosalah)

Enligt Al Jazeera har Salah gjort en betydande donation till den egyptiska hjälporganisationen Röda Halvmånen och uppmanar nu världsledare och andra inom maktpositioner att agera. Egypten har tidigare meddelat att de kommer att tillåta 20 lastbilar med humanitär hjälp att komma in i Gaza genom Rafah-övergången i södra delen av landet, men det har inte bekräftats hur Israel kommer att reagera på detta.

"Jag uppmanar världens ledare att gå samman för att förhindra ytterligare slakt av oskyldiga själar - mänskligheten måste segra", säger Salah.

Du kan se hela videon på Mohamed Salahs Instagram ovan. Om du vill veta mer om hur du kan hjälpa de drabbade i Palestina från Sverige, se vår guide HÄR.