Movits! släpper låten ’Sodavatten’ tillsammans med Tjuvjakt

En perfekt hybrid av Tjuvjakts drömska popmelodier och Movits! säregna sound

Movits! har länge utmärkt sig för deras gränsöverskridande musik och för att vara en av Sveriges starkaste liveakter. Över hundra miljoner streams och ett decennium av turnerande världen över vittnar om bandets globala framgångar. Sodavatten är den andra singeln från kommande albumet V:II, som tillsammans med förra årets V:I utgör ett dubbelalbum som släpps i sin helhet den 31 maj.

”Vi har gillat Tjuvjakt sen vi hörde Tandtråd första gången så det är sjukt kul att vi fick till den här låten. Det kändes väldigt naturligt att samarbeta också, vi hade samma vision och uppfattning om hur vi ville att det skulle låta”, säger Movits!

Tjuvjakt har etablerat sig som en av Sveriges mest mångfacetterade hiphopgrupper och kännetecknas av charm, påhittighet och sköna beats. Deras musik är på många sätt nyskapande och har sedan starten 2012 streamats över 170 miljoner gånger. Bandet har lyckats nå stora framgångar, inte minst med låtar som ”Tårarna i halsen” och ”G-unit & Canada Goose”. Under 2018 kom det hyllade albumet okokokokokokok och senaste singeln ”Vårt år” släpptes i mitten av februari och har redan streamats över fem miljoner gånger.

Närmast är de aktuella med låten ”Sodavatten” tillsammans med Movits!.