• Foto: MSCHF
  • Foto: MSCHF
  • Foto: MSCHF

MSCHF är tillbaka — Med ett dating/deklareringsspel

Från röda astro boy boots till datorspel, det mystiska kollektivet fortsätter att förvåna

Nej, det här är varken click-bait, ett tidigt aprilskämt eller resultatet av en nyhetstorka. MSCHF släpper på riktigt ett spel där du går på date med en anime-tjej som heter Iris (vinkning till IRS, det amerikanska skatteverket) samtidigt som du försöker göra din inkomstdeklaration.

“And remember If you die in the game you die in real life If you file your taxes in the game, you file your taxes in real life.”, står det ordagrant i pressmeddelandet inför släppet.

Kontrovers som konst har blivit något av ett signum för det amerikanska kollektivet MSCHF och deras nya projekt "Tax Heaven 3000" verkar gå i samma fotspår som de röda bootsen som tog över internet tidigare i år. Spelet är en parodi på spelgenren av dating-simulatorer som varit populär i Japan under många år, kombinerat med vad som verkar vara någon slags kommentar på det amerikanska skattesystemet.

  • Foto: MSCHF
  • Foto: MSCHF

Den 4:e april är satt som releasedatum och spelet kommer att vara tillgängligt på en speciell hemsida för gratis nedladdning via itch.io. Föredrar du Steam kommer "Tax Heaven 3000" även finnas tillgängligt där och om du är riktigt investerad i ditt virtuella kärleksliv och/eller skattekunskaper kan du förbeställa en "Collector’s Edition", för det blygsamma priset av 90$. Då får du inte bara en fysisk kopia av spelet med cd och manual, utan även en "body-pillow" föreställande huvudkaraktären Iris.

Eftersom det är omöjligt att veta vad kollektivet MSCHF kommer göra härnäst, kan vi nog förvänta oss ännu mer intressanta projekt framöver. Se till att hålla koll på dopest.se för det senaste när det kommer!