Har du sett den klassiska japanska mangan och animen "Astro Boy"? Kanske inte. Har du sett ett par enorma röda stövlar på Instagram under den senaste tiden? Mycket troligare.

Det är nämligen det amerikanska sneakermärket och konstkollektivet MSCHF som har släppt en boot inspirerad av karaktären Astro Boy. De själva kallar den helt enkelt för "Big Red Boot" men i sociala medier går den allt som oftast under namnet "The Astro Boy Boot". På sin egen hemsida har de satt release-datum som den 16e februari med ett pris på 350$, men en mängd par har redan delats ut för att synas i marknadsföringssyfte, något som de definitivt har lyckats med.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av MSCHF SNEAKERS (@mschfsneakers)

Den överdrivet stora stöveln är producerad i tåligt TPU-gummi, som ofta används inom 3D-printing. Utöver en mer plastig sula med märkets tryck på undersidan är det inte mycket mer än så, siluetten talar för sig själv.

MSCHF är inte främmande för att synas, på gott och ont. Under de senaste åren har de uppmärksammats för att ha tänjt gränserna för vad sneakers och streetwear i sin helhet kan vara, med designs som ofta sätter stil före funktionalitet. Kanske mest kända är de för att ha stämts vid två olika tillfällen:

  • Under början av 2021 stämdes de av Nike för att ha producerat Lil Nas Xs "Satan Shoe", som var en custom version av Nikes Air Max 97 med en droppe människoblod i sulan. Sneakern skapade moralpanik i USA och kritiserades bland annat av flera kristna grupper. Nike stämde dock MSCHF endast på grunderna av plagiat och de tvingades snabbt stoppa all försäljning.
  • Nästan exakt ett år senare, under början 2022, stämdes de av Vans för att ha producerat Tygas "Wavy Baby". En sneaker som likt det förra tillfället baserades på en känd design, denna gång Vans Old Skool. Inom kort tvingades de stoppa försäljningen av skon och kompensera för de beställningar som hunnit gå ut.

Även om de släpps i väldigt begränsad upplaga kan du köpa "Big Reed Boot" på MSCHFs hemsida.

Håll även koll på dopest.se för fler nyheter om de hetaste nya släppen!