Se första trailern för 'Mufasa: Lejonkungen'

Uppföljaren till succén från 2019 tittar tillbaka på Mufasas uppkomst – Beyoncé, Donald Glover & Blue Ivy Carter bland rösterna

Disney har nu presenterat en första titt på Mufasa: Lejonkungen, uppföljaren till den tidigare live-action versionen av Lejonkungen som utforskar uppkomsten av den älskade kungen av Pride Lands, en sorts prequel. Likt den tidigare filmen från 2019 har filmen en stjärnspäckad rollista med talanger som ger liv åt nya och gamla karaktärer. Den hyllade och prisbelönta låtskrivaren Lin-Manuel Miranda skriver filmens låtar som produceras av Mark Mancina och Miranda själv, med ytterligare musik och framträdanden av Lebo M.

I trailern får vi se Rafiki förmedla legenden om Mufasa till den unga lejonungen Kiara, dotter till Simba och Nala, med Timon och Pumbaa som bidrar med sin egna charm. Historien berättas i tillbakablickar och introducerar Mufasa som en föräldralös unge, vilse och ensam tills han möter ett sympatiskt lejon vid namn Taka – arvtagare till en kunglig blodslinje.

Mufasa: Lejonkungen har biopremiär den 20:e december 2024. Nedan hittar du alla engelska röster i filmen, svenska kommer att presenteras närmare release. Bland namnen hittar vi Beyoncé & Donald Glover i återkommande roller som Nala & Simba, men även filmdebuten för Beyoncé & Jay-Z:s dotter Blue Ivy Carter som spelar Kiara.

Alla röster i Mufasa: Lejonkungen:

Mufasa – Aaron Pierre
Taka – Kelvin Harrison Jr.
Sarabi – Tiffany Boone
Unge Rafiki – Kagiso Lediga
Zazu – Preston Nyman
Kiros – Mads Mikkelsen
Taka’s mamma Eshe – Thandiwe Newton
Takas far, Obasi – Lennie James som
Mufasas mamma Afia – Anika Noni Rose
Mufasas far, Masego – Keith David
Rafiki – John Kani
Pumbaa – Seth Rogen
Timon – Billy Eichner
Simba – Donald Glover
Kiara – Blue Ivy Carter
Nala – Beyoncé Knowles-Carter