Efter fyra år återvänder Naliyah med "Free My Soul"

"Show Me Love" visade en internationellt kodad artist redan 2020 – nu kommer nästa kapitel med toner av jazz, soul, RnB & indie

När soul/indie-artisten Naliyah debuterade under 2020 med singeln ”Show Me Love” visade hon direkt en potential för att kunna brygga gapet mellan svensk och internationell musik. I en intervju med DOPEST förklarade hon att en flytt till London 2018 till stor del inspirerat soundet, då tiden där utvecklade henne både som låtskrivare och artist.

Trots den starka starten försvann Naliyah dock från rampljuset igen och under de senaste fyra åren har hon ägnat sig åt att utveckla sitt sound och hitta identiteten för den artist hon vill vara.

Återkomsten med ”Free My Soul” är en början på en ny era. Soundet är jazzinspirerat, med inslag av indie, R&B & soul som präglas av hennes distinkta tonfall. Låten är skriven av Naliyah själv tillsammans med den LA-baserade producenten Chris Samuels, återigen ett kvitto på den internationella koppling Naliyah har som artist. Singeln utforskar gränserna mellan ett nostalgiskt landskap och verkligheten av förlorad kärlek, både genom text och musik.

Naliyah är tillbaka för att stanna och förhoppningsvis är vi närmare ny musik efter ”Free My Soul” än efter ”Show Me Love”, ett så pass unikt sound från en svensk artist kan man inte annat än att följa med spänning.

Lyssna på ”Free My Soul” på Spotify!