Nine of Nine / Today is Vintage

Naod fortsätter succéserien med nya EP:n “Baby Nine 3”

Rågsved-rapparen fortsätter briljera

Rågsved-rapparen Naod har under det senaste året etablerat sig själv som en av landets mest aktiva artister, med bangers på bangers i form av album, EP, och singlar. Hans mångsidiga talanger på beaten, är vad många av oss fastnat för. Vare sig det är drill, melodisk rap, eller studsig hip-hop som på "Coca Cola" med Greekazo som gäller, levererar den unga artisten alltid. I dag fortsätter han sin hyllade serie Baby Nine, med BABY NINE 3 som kommer paketerad i en 5-låtars lång EP.

Mångsidigheten hos Naod krediterar han till sina unga år. Redan som liten var han alltid redo att testa nya saker, hålla på med allt. Det kunde vara basket eller fotboll, det kunde vara att sälja – och tillverka – egna kläder, det kunde vara musik. Och vägen in i musiken gick genom en studio som var belägen i fritidsgården hemma i Rågsved, precis vid tunnelbanan.

Talk My Shit”, som släpptes för drygt två månader sedan inleder projektet med en bang. Spåret är en stenhård drill-banger, där vi hör Naod blanda alla sina talanger framför micken.

För de som gillade den boppande “Coca Cola” blir den nya “Backstage”, som gästas av VC Barre, ett måste. Naod flyter vackert på det kick-fyllda beatet från Felix Flygare Floderer, tidigare hyllad för arbete med bland annat Victor Leksell. Det blir en perfekt blandning av melodisk hiphop på refrängen och Barres ikoniska bars. Rågsved-artisten passar även på att interpolera gästens texter i en kort hyllning till hitlåten “TOPP”: "Klart de brinner på en nu / Det luktar bränt nu”

“Outro” är en avslappnande avslutning till EP:n där Naod släpper melodier på Drake-nivå. Produktionen från Frans Walfridsson är vibrant och fylld med härliga baser samt en underbar synth-lead à la PluggnB mot slutändan. Det visar oss en ny sida av rapparen som än en gång tar på sig något nytt - och briljerar.

På nya EP:n säger Naod tack och adjö till sitt alias Nine, men rapparen bär redan på större visioner.

”Jag är blessed som kan leva på musiken men jag skulle också vilja dra in andra och investera tillbaka i min trakt. Ge människor en position så att de kan livnära sig.”

Lyssna på Baby Nine nedan!